Lista de produse de îngrijire pentru ca în 2024 tenul tău să fie perfect!

De câte ori ți s-a spus în ultima perioadă că pari mai tânără decât vârsta pe care o ai în realitate? Hai să vă povestesc o întâmplare drăguță:
 
În urmă cu câteva săptămâni, am fost la o petrecere (doar noi fetele) și la întoarcere spre casă am comandat un taxi.
 
În momentul în care m-am urcat în spate, taximetristul s-a întors spre mine și m-a întrebat:
„Încotro mergeți DOMNIȘOARĂ?”
 
I-am spus șoferului adresa, după care nu m-am putut abține:
„Nu vă supărați, dar ce vârstă îmi dați?”
„26- 27„ mi-a răspuns el
Ce drăguuuuuuț! Cui nu îi place să i se spună că pare mai tânară?
 
Dacă ar știi el că eu am 35, sunt casătorită și am 2 copii. Și pe lângă toate acestea, am și foarte multe restanțe la orele dormite.
 
Pe lângă factorii genetici, eu consider că rutina de îngrijire a tenului este esențială pentru a arăta bine. Cu mulți ani în urmă am decis să pun mare accent pe îngrijirea tenului și acum se văd rezultatele. Plus că rutina mea de make-up a devenit foarte simplă (nu prea am ce să ascund)!
 
În acest moment sunt pe piață foarte multe produse cosmetice foarte complexe, din ingrediente naturale, care reușesc să ne facă viața mai ușoară. Serumurile cu vitamina C, retinol, acid hialuronic (cu molecule foarte mici, care chiar pătrund în piele), dar și alte substanțe active sunt foarte apreciate pentru că au efecte vizibile și sunt ușor de folosit. Alege informat și nu te lăsa influențată.
 
În momentul în care mai multe persoane care nu te cunosc te tratează ca o adolescentă (și din păcate nu mai ești), e clar că faci ceva bine! De fiecare dată când mă urc într-un taxi îmi aduc aminte cu plăcere de faza din acea seară. Domnișoară, domnișoară...
 
Fazele rutinei mele zilnice, de la care nu mă abat niciodată, constau în:
1. Curățare cu demachiant- foare important să folosești un demachiant natural care se potrivește tenului tău.
 
2. Aplicare toner- a fost creat pentru a regla nivelul PH-ului din piele. Dacă te-ai obișnuit să nu folosești și piela ta arată sănătoasă, poți să sari peste această etapă.
 
3. Aplicare ser- acum că pielea este curățată și pregătită, este momentul să aplici un ser super concentrat, care se adresează problemelor de ten de care suferi.
 
4. Cremă de ochi- de la 20 de ani, aplicarea cremei de ochi este vitală. Pentru efecte vizibile se recomandă aplicarea cremei de două ori pe zi.
Zona de sub ochi trebuie tratată cu multă atenție pentru ca pielea să nu își piardă elasticitatea și aspectul neted. Dacă se pierd aceste calități, va fi mult mai greu să îmbunătățești aspectul pielii.
 
5.Tratament pete- dacă ai pete pigmentare, acum este momentul să aplici tratamentul.
 
6 .Cremă hidratantă- Da, da. Toată lumea are nevoie de hidratare și nu este deajuns să bei apă. Este nevoie de hidratare și din exterior. Hidratarea este esențială și dacă ai tenul gras.
 
7. Crema cu factor de protecție- ultimul pas al rutinei mele este aplicarea cremei cu factor de protecție ( aplic doar dimineața ;-). Partea bună este că acum se găsesc și creme care hidratează și care conține și protecție solară