Riduri, pete, cearcăne - trioul de care se tem femeile

 

Vrem, nu vrem, cu toții îmbătrânim. Și din păcate nu toate femeile știu cum să aibă o rutină adecvată de skincare sau o implementează destul de târziu. O cremă aplicată la câteva zile, demachiere și curățare nu sunt îndeajuns ca să îmbătrânești frumos. Însă timpul nu-i pierdut și poți începe să descoperi noi produse pe care să le folosești regulat, având grijă să nu interacționeze unele cu altele. Probabil unul dintre cele mai răspândite sfaturi oferite de către dermatologi este "Folosește crema cu protecție solară!"

 

Mai jos descoperi motive pentru care să folosești crema protectie solara și alte produse anti-aging pe care le poți adăuga în rutina ta de îngrijire.

 

  • Crema cu SPF previne îmbătrânirea timpurie. 80% dintre cauzele pentru care pielea îmbătrânește sunt expunerea prelungită la soare și arsurile solare. Radiațiile solare duc la apariția liniilor și ridurilor fine.
  • Previne hiperpigmentarea. Hiperpigmentarea are loc când pielea produce prea multă melanină. Aceasta duce la apariția acelor pete de îmbătrânire de culoare mai închisă, având diferite forme și dimensiuni.
  • Previne cancerul de piele. Cu siguranță toată lumea a auzit că a te expune la radiații solare crește riscul de a dezvolta cancer de piele. Peste 85% dintre aceste cazuri sunt legate de expunerea la radiații solare. Din păcate nu toată lumea ascultă și stau la plajă în orele cu cele mai ridicate radiații. Abia mai târziu în viață realizează cât de tare le-a fost afectată pielea și cât de îmbătrânită este, iar dacă au noroc pățesc doar atât. De asemenea spune un mare NU! solarelor. Vara este indicat să folosești creme protectie solara ridicată, însă și iarna trebuie să aplici una pe ten și gât, în special că 80% din radiații se reflectă în zăpadă. Fiindcă în rest oricum vei fi înfofolită.
  • Previne arsurile solare și deshidratarea pielii. Arsurile solare deteriorează sănătatea pielii și clasica greșeală pe care o fac multe persoane este să încerce să se bronzeze fără protecție solară, alegându-se în schimb cu piele arsă. Totodată deshidratarea va duce la uscarea și pierderea elasticității pielii, iar acestea la rândul lor duc la o îmbătrânire prematură.

 

Acum putem dezbate și un mare mit și motiv pentru care oamenii stau la plajă neprotejați: Crema cu SPF împiedică obținerea unui bronz frumos. Complet fals! Aplicarea unei astfel de creme te protejează de radiații, însă pielea ta tot se bronzează. Deci nu renunța la protecție solară din cauza acestui mit fiindcă poți avea un bronz frumos, iar pielea ta să fie sănătoasă.

 

Nu uita că nicio cremă, niciun ser sau alte minunății antirid și anti-aging nu îți vor estompa complet semnele de îmbătrânire și este mai simplu să previi apariția lor cu ajutorul produselor cu protectie solara mare.

 

Cearcănele - o pacoste de care greu scapi

 

Până la urmă nimeni nu e perfect și trebuie să învățăm să ne acceptăm și trăsăturile ce nu ne plac așa mult, inclusiv cearcănele. Deși este cunoscut că cearcănele pot fi ereditare și alte cauze comune ale apariției acestora pot fi oboseala, viciile, pigmentarea și vârsta, chiar și expunerea la soare se află pe listă. Producerea de colagen scade în acest caz și este afectată și culoarea pielii.

 

Pe lângă schimbarea stilului de viață, hidratare adecvată și odihnă, încearcă să protejezi pielea sensibilă din jurul ochilor și introdu în rutina de îngrijire o crema anticearcane, masând ușor prin tamponare.

 

Pentru estomparea ridurilor alege din gama noastră de produse creme antirid cele adecvate în funcție de tipul tău de ten. Sau poți opta pentru seturi complete ce includ loțiune micelară, cremă de zi și noapte, cremă de ochi și serum.

 

Pentru petele pigmentare vezi aici gama de produse.

 

Ai grijă de pielea ta din timp, ca tu să îmbătrânești ca un vin bun!