Preambul

 Acești Termeni și Condiții definesc relația dintre compania noastră, BY WAWA SRL, persoana juridica constituita conform legilor din Romania, avand sediul situat in Bistrita, str.Valea Jelnei, nr.1, judetul Bistrita-Nasaud, inmatriculata la Oficiul Registrului Comertului de pe langa Tribunalul Bistrita-Nasaud sub nr. J06/632/2016, Cod Unic de Inregistrare RO36341246 , in continuare “Wawa Fresh Cosmetics” sau „Vanzatorul”, vinde produsele prezentate pe site-ul sau de vanzare la distanta numai cu amanuntul catre consumatorii finali.

 Inainte de finalizarea Comenzii, Cumparatorul declara ca achizitionarea produselor de pe site-ul de vanzare la distanta nu are nicio legatura cu vreo activitate profesionala, ci se limiteaza la o utilizare strict personala. In scopul Termenilor si Conditiilor de Vanzare, cumparatorul si Wawa Cosmetics sunt numiti in mod individual Partea si colectiv Partile.

 

Articolul 1 – Obiect

 Termenii si Conditiile de Vanzare (in continuare „TCV”) au ca obiect, pe de o parte, informarea oricarui eventual Cumparator despre conditiile si modalitatile in care vanzatorul (denumit in continuare „WAWA FRESH COSMETICS” sau „Vanzatorul”) vinde si livreaza produsele comandate, iar pe de alta parte, stabilirea drepturilor si obligatiilor Partilor in cadrul procesului de vanzare a produselor de catre WAWA FRESH COSMETICS consumatorului (denumit inainte si in continuare si „Cumparatorul”).

 Aceste conditii se aplica fara restrictii sau rezerve, tuturor vanzarilor de produse comercializate de WAWA FRESH COSMETICS pe site-ul sau care poate fi accesat pe Internet, la adresa www.wawacosmetics.ro

Prin urmare, faptul ca un Cumparator comanda un produs comercializat pe site-ul www.wawacosmetics.ro presupune acceptarea deplina si integrala a Termenilor si Conditiilor de Vanzare, despre care Cumparatorul declara ca a luat cunostinta anterior plasarii Comenzii.

 WAWA FRESH COSMETICS isi rezerva dreptul de a modifica in orice moment Termenii si Conditiile de Vanzare. Cu toate acestea, Conditiile Generale de Vanzare aplicabile unei Comenzi sunt cele acceptate de Cumparator in momentul plasarii Comenzii sale. Termenii si Conditiile de Vanzare (in continuare „TCV”) se completeaza cu prevederile cuprinse in Conditiile Generale de Utilizare a Site-ului „Prelucrarea Datelor cu Caracter Personal” si „Politica de Utilizare a Cookie-urilor”.

 

Articolul 2 – Identificarea Societatii

 

Denumire: BY WAWA SRL

Adresa : BISTRITA,STR.Valea Jelnei, nr.1,judetul Bistrita-Nasaud

Tara: ROMANIA

Telefon: 0745 625 777

E-mail office@wawacosmetics.ro

 

Articolul 3 – Incheierea contractului si comenzile

 

3.1 Tarife

Pretul pentru vanzarea online a produselor de pe Site-ul www.wawacosmetics.ro, exprimate in lei (RON), sunt cele in vigoare in momentul plasarii Comenzii de catre Cumparator. Pretul de vanzare al produselor poate fi modificat de WAWA FRESH COSMETICS in orice moment, insa in niciun caz pretul nu poate fi modificat ulterior plasarii comenzii, in mod unilateral. Aceasta modificare va fi comunicata Cumparatorului inainte de orice Comanda. Preturile se aplica vanzarii la distanta.

 In cazul in care WAWA FRESH COSMETICS va acorda anumite discount-uri, reduceri, promoții etc. acestea nu se vor aplica in mod cumulativ, cu exceptia cazului in care acest lucru este mentionat in mod expres.

 Aceste preturi nu contin si cheltuielile de expediere, ce vor fi percepute separat, in plus fata de pretul produselor cumparate. Cheltuielile de expediere vor fi indicate inainte de inregistrarea Comenzii de catre Cumparator. Diferitele modalitati de expediere sunt prevazute in continuare in TCV si sunt preluate si pe Site; acestea pot fi oricand modificate de catre WAWA FRESH COSMETICS. De aceea, WAWA FRESH COSMETICS ii sfatuieste pe Cumparatori sa consulte cu regularitate TCV afisate pe Site.

 Preturile includ taxa pe valoare adaugata (TVA) aplicabila in ziua inregistrarii Comenzii. Orice modificare a cotei de TVA aplicabile va fi in mod automat aplicata si pretului produselor vandute de WAWA FRESH COSMETICS pe site-ul sau.

 

3.2 Caracteristicile produselor

Cumparatorul poate selecta unul sau mai multe produse dintre diferitele categorii prezentate pe site-ul www.wawacosmetics.ro

WAWA FRESH COSMETICS poate modifica in orice moment sortimentele produselor comercializate pe Site-ul sau, in special in functie de constrangerile legate de furnizorii sai, fara a aduce vreo atingere Comenzilor deja inregistrate de Cumparator. 

Cumparatorul poate, inainte de plasarea Comenzii, sa se informeze de pe site-ul www.wawacosmetics.ro despre caracteristicile esentiale ale produsului (produselor) pe care doreste sa-l (sa le) comande.

Produsele respecta legislatia in vigoare in Romania. 

Informatiile inscrise pe ambalajele produselor vor fi disponibile cel putin in limba romana.

Pentru orice intrebare referitoare la produse si utilizarea lor, orice intrebare suplimentara sau solicitare de consiliere, Cumparatorul poate contacta echipa WAWA  FRESH COSMETICS la nr. de telefon 0745 625 777

 Produsele comandate prin intermediul site-ului www.wawacosmetics.ro sunt noi, fiind prezentate și livrate în ambalajul original al producătorului, fiind livrate alături de factura fiscală. La cererea Cumpărătorului acestea se va trimite, certificatul de conformitate al acestora.

 

3.3 Disponibilitate

Ofertele prezentate de WAWA FRESH COSMETICS sunt valabile atat timp cat raman afisate pe Site, in limita stocurilor de materii prime și de ambalaje disponibile.

 

3.4 Comanda

Orice Comanda presupune acceptarea Termenilor si Conditiilor de Vanzare, a Conditiilor Generale de Utilizare a Site-ului si a prevederilor documentelor „Prelucrarea Datelor cu Caracter Personal”   „Politica de Utilizare a Cookie-urilor”, fara a aduce atingere eventualelor conditii contractuale particulare convenite de Parti, daca exista.

Cumparatorul poate verifica detaliul proiectului sau de Comanda si poate corecta eventualele erori.

Din momentul in care Cumparatorul confirma comanda apasand pe butonul „Valideaza plata” (denumita inainte si in continuare „Comanda”), se considera ca acesta a acceptat in cunostinta de cauza continutul si conditiile Comenzii respective si, in special, Termenii si Conditiile de Vanzare, faptul ca respectiva Comanda implica o obligatie de plata din partea sa, preturile, volumele, caracteristicile, cantitatile si termenul de livrare a produselor comercializate si comandate de Cumparator.

Dupa validarea acestei etape, Cumparatorul nu va mai putea anula Comanda decat in temeiul dreptului de renuntare prevazute de art. 6 de mai jos. Vanzarea va fi definitiva (sub rezerva exercitarii de catre Cumparator a dreptului sau de retragere, in conditiile prevazute la articolul 6 din Termenii si Conditiile de Vanzare).

Comanda va fi confirmata de WAWA FRESH COSMETICS prin transmiterea unei informari electronice Cumparatorului („mesajul electronic pentru confirmarea Comenzii”).

Un al doilea mesaj electronic va fi transmis Cumparatorului in momentul expedierii Comenzii. WAWA FRESH COSMETICS recomanda Cumparatorului sa pastreze cele doua mesaje electronice pe suport de hartie sau informatic. Cumparatorul este informat despre faptul ca cele doua mesaje electronice vor fi transmise la adresa de mesagerie electronica indicata de Cumparator in momentul inregistrarii sau identificarii sale, anterior plasarii Comenzii.

WAWA FRESH COSMETICS va fi indreptatita sa incaseze pretul total aferent Comenzii: 

- pentru platile efectuate conform articolului 4.1 de mai jos: imediat dupa transmiterea mesajului electronic pentru informarea Cumparatorului despre expedierea Comenzii sale;

- pentru platile efectuate in sistem ramburs: in momentul livrarii coletului, WAWA FRESH COSMETICS avand dreptul de a refuza remiterea coletului in situatia in care Cumparatorul nu achita pretul produselor comandate. 

De aceea, in caz de eroare la mentionarea adresei de mesagerie electronica sau de nereceptionare a mesajului electronic pentru confirmarea Comenzii, Wawa Cosmetics nu va putea fi trasa la raspundere. In acest caz, vanzarea va fi considerata definitiva, cu exceptia cazurilor de anulare a Comenzii de catre Wawa Fresh Cosmetics, in special pentru indisponibilitatea produselor in conditiile aratate mai sus. Cu toate acestea, Cumparatorul va putea sa-si exercite dreptul de retragere, in conditiile prevazute la articolul 6 din Termenii si Conditiile de Vanzare.

In fine, WAWA  FRESH COSMETICS isi rezerva dreptul de a suspenda sau anula executarea oricarei Comenzi si/sau livrari, indiferent de natura sau etapa executarii sale, in caz de neplata sau plata partiala a oricaror sume datorate de Cumparator, in caz de incident de plata sau de frauda ori tentativa de frauda in legatura cu utilizarea Site-ului WAWA COSMETICS, inclusiv cu ocazia unor Comenzi anterioare.

 

Articolul 4 – Plata

 

4.1 Instrumente de plata

In momentul inregistrarii Comenzii, Cumparatorul garanteaza WAWA FRESH COSMETICS ca dispune de autorizatiile necesare pentru utilizarea instrumentului de plata ales pentru Comanda sa.

4.1.1 Carduri bancare

Cardurile bancare acceptate pe Site-ul WAWA COSMETICS si la Serviciul Clienti al WAWA COSMETICS sunt urmatoarele: Visa, MasterCard. Aceste carduri de debit sau credit pot sa fie emise oriunde in lume. Plata cu cardul se realizeaza prin operatorul de plati online NETOPIA PAYMENTS.

4.1.2. Ramburs (numerar la curier)

Aceasta modalitate de plata presupune achitarea comenzii in momentul livrarii coletului, eliberarea chitantei facandu-se de firma de curierat.

4.2 Modalitatile de plata

In functie de modalitatea de plata aleasa, plata trebuie efectuata in momentul plasarii Comenzii online de catre Cumparator in cazul platilor prin card bancar, respectiv in momentul livrarii coletului in cazul platii ramburs.

In caz de dificultate cu ocazia efectuarii platii, Cumparatorul va putea apela la institutia bancara emitenta a cardului bancar sau, in cazul in care acesta considera ca ar putea obtine o informatie de la WAWA FRESH COSMETICS, la Serviciul Clienti al WAWA FRESH COSMETICS la numarul de telefon 0745 625 777 (tarif normal), in orele de program mentionate in sectiunea „Contact” de pe Site-ul www.wawacosmetics.ro.

Toate Comenzile sunt platibile in lei (RON), cu toate taxele si contributiile obligatorii incluse. 

 

4.3 Securitatea operatiunilor de plata

Pentru a asigura securitatea platilor cu cardul bancar, Cumparatorul va transmite NETOPIA PAYMENTS criptograma vizuala (codul CVV) de pe spatele cardului bancar utilizat de Cumparator.

In cadrul luptei impotriva infractiunilor savarsite pe Internet, informatiile referitoare la Comanda Cumparatorului vor putea fi transmise oricarui tert abilitat prin lege numai in scopul verificarii identitatii Cumparatorului, a validitatii Comenzii, a modalitatii de plata utilizate si a livrarii avute in vedere.

Urmare a acestui control, Wawa Fresh Cosmetics va avea dreptul de a solicita fotocopia cartii de identitate a Cumparatorului si/sau orice informatie despre identitatea Cumparatorului. Orice Cumparator are dreptul de acces, rectificare si stergere a datelor cu caracter personal care il privesc si care sunt prelucrate de Wawa Fresh Cosmetics, in conditiile prevazute in documentele „Prelucrarea Datelor cu Caracter Personal”  si „Politica de Utilizare a Cookie-urilor”.

Securitatea platii se bazeaza pe autentificarea Cumparatorului si pe confidentialitatea tuturor datelor. Pentru a asigura securitatea, operatorul de plati online NETOPIA PAYMENTS utilizeaza tehnici dovedite de criptografie si respecta reglementarile bancare aplicabile in Romania.

 

Articolul 5 – Livrarea si receptionarea

 

5.1 Reguli generale

Produsele comandate de Cumparator in conformitate cu prezentele TCV vor fi livrate la adresa indicata de Cumparator ca fiind adresa de livrare pentru respectiva Comanda („Adresa de livrare”).

WAWA FRESH COSMETICS livreaza pe intreg teritoriul Romaniei.

Facturile de achizitie sunt transmise fie prin mesaj electronic la adresa de mesagerie electronica indicata de Cumparator in momentul inregistrarii sale pe site-ul WAWA FRESH COSMETICS sau in format hartie, impreuna cu Comanda. 

 

5.2 Caracteristicile modalitatilor de livrare ale Site-ului wawacosmetics.ro

5.2.1 Modalitatile de livrare

(i) Livrarea prin GENERAL LOGISTIC SYSTEM ROMANIASRL, in continuare « GLS curier »

In momentul livrarii, livrarea se face de catre prepusul GLS curier Cumparatorului sau destinatarului Comenzii, iar acesta din urma semneaza o confirmare de primire. Aceasta confirmare de primire face dovada livrarii de catre WAWA FRESH COSMETICS si a primirii de catre Cumparator sau destinatarul Comenzii a produselor comandate.

Prin agrearea Termenilor si Conditiilor de Vanzare, Cumparatorul este de acord si imputerniceste transportatorul ca, in cazul in care Cumparatorul insusi sau destinatarul livrarii nu este prezent la adresa indicata pentru livrare, sa remita coletul catre oricare dintre persoanele aflate in incaperile acestuia.

Costul livrarii este de 15 (cincisprezece) lei pentru comenzi de pana la 200 (douăsute) lei. In cazul comenzilor cu o valoare mai mare de 200 (douăsute) lei, Cumparatorul beneficiaza de livrare gratuita.

In cazul livrarilor prin GLS curier, daca Cumparatorul exercita dreptul de retragere din contractul de vanzare-cumparare in sensul returnarii produsului, WAWA FRESH COSMETICS suporta costul de returnare a produsului. 

 

5.3 Anomalie, avarie, colet deteriorat

5.3.1 Dispozitii generale

Cumparatorul sau destinatarul Comenzii este rugat sa verifice starea aparenta a coletului si a produselor in momentul efectuarii livrarii. 

In caz de anomalie cu privire la colet (colet deteriorat, colet deschis, urme de lichid, etc.) sau la produsul (produsele) comandat(e) (produs(e) lipsa, produs(e) deteriorat(e), Cumparatorul sau destinatarul Comenzii va trebui sa urmeze in mod obligatoriu procedura descrisa mai jos (articolele 5.3.2 si 5.3.3 din Termenii si Conditiile de Vanzare), corespunzatoare conditiilor Comenzii.

Nerespectarea procedurii adecvate exclude posibilitatea oricarei reclamatii impotriva transportatorului si a WAWA FRESH COSMETICS. In special, Cumparatorul nu va putea pretinde nicio rambursare a vreunei sume. Cumparatorul sau destinatarul Comenzii nu va putea nici sa pretinda WAWA FRESH COSMETICS sa livreze din nou produsele comandate.

De asemenea, Cumparatorul sau destinatarul Comenzii are posibilitatea de a apela la Serviciul Clienti al WAWA FRESH COSMETICS pentru a afla modalitatile de returnare a produsului (produselor) deteriorat(e). Procedura de returnare a produselor deteriorate indicata de Serviciul Clienti al WAWA FRESH COSMETICS va trebui urmata in mod obligatoriu de Cumparator. In caz contrar, Cumparatorul nu va putea pretinde rambursarea niciunei sume sau inlocuirea produselor respective.

 

5.3.2 Procedurile ce trebuie obligatoriu urmate atunci cand coletul este deteriorat

 

♦In cazul constatarii anomaliei in prezenta prepusului GLS curier

In cazul daunelor vizibile ale coletului, Cumparatorul va refuza livrarea si va formula imediat, clar si detaliat toate rezervele cu privire la anomalia constatata. Aceste rezerve trebuie scrise de Cumparator sau destinatarul Comenzii pe bonul de livrare al GLS curier.

Totodata, Cumparatorul va semnala obiectiunile la Serviciul Clienti al WAWA FRESH COSMETICS, la numarul de telefon 0745 625 777

 

♦ In cazul constatarii anomaliei in absenta prepusului GLS curier

Cumparatorul va semnala pagubele sau lipsurile constatate, formuland toate reclamatiile si rezervele la Serviciul Clienti alWAWA FRESH COSMETICS, la numarul de telefon 0745 625 777 sau prin e-mail la adresa de e-mail: office@wawacosmetics.ro. Notificarea incidentelor si formularea rezervelor trebuie sa intervina in cel mai scurt timp, dar nu mai tarziu de 3 (trei) zile lucratoare de la data livrarii. WAWA FRESH COSMETICS va furniza un raspuns privind reclamatiile inregistrate in termen de maximum 3 (trei) zile lucratoare. Diferendele ce nu au putut fi solutionate pe cale amiabila vor fi deferite spre competenta solutionare instantelor judecatoresti din Romania, fara a exclude posibilitatea interventiei altor institutii de resort.

 

5.3.3 Procedura ce trebuie urmata obligatoriu in cazul produselor lipsa sau deteriorate

Cumparatorul sau destinatarul Comenzii va trebui sa semnaleze absenta sau degradarea produsului Serviciului Clienti al WAWA FRESH COSMETICS la numarul de telefon 0745 625 777 sau prin e-mail la adresa office@wawacosmetics.roNotificarea incidentelor si formularea rezervelor trebuie sa intervina in cel mai scurt timp, dar nu mai tarziu de 3 (trei) zile lucratoare de la data livrarii. WAWA FRESH COSMETICS va furniza un raspuns privind reclamatiile inregistrate in termen de maximum 3 (trei) zile. Serviciul Clienti al WAWA FRESH COSMETICS va putea solicita orice informatie cu privire la identitatea Cumparatorului sau a destinatarului Comenzii si va putea recurge la orice verificare utila in acest sens.

5.4 Termenele de livrare

In cazul livrarii prin GLS curier se va incerca o livrare a produselor cumparate intr-un termen de aproximativ/maxim 1-3 zile lucratoare . Termenele de livrare incep sa curga de la data  transmiterii mesajului electronic pentru confirmarea Comenzii.

In cazul depasirii acestor termene, care nu se datoreaza unui caz de forta majora, Cumparatorul are posibilitatea sa anuleze Comanda

- dupa transmiterea catre Serviciul Clienti al WAWA FRESH COSMETICS si prin e-mail la adresa office@wawacosmetic.ro a unei puneri in intarziere in vederea efectuarii livrarii intr-un termen suplimentar rezonabil, de indata ce aceasta punere in intarziere nu a produs efectele asteptate, sau

- daca respectivul Cumparator a comunicat catre WAWA FRESH COSMETICS, inainte de incheierea contractului, ca termenul de livrare era o conditie esentiala pentru Comanda sa.

 Cererea de anulare a Comenzii va fi comunicata prin email la adresa office@wawacosmetics.ro sau la numărul de telefon 0745625777

In ipoteza in care ancheta, al carei rezultat va fi obligatoriu, va releva o culpa exclusiva imputabila WAWA FRESH COSMETICS sau transportatorului, WAWA FRESH COSMETICS va rambursa suma integrala achitata de Cumparator si incasata de WAWA FRESH COSMETICS in baza respectivei Comenzi, cu conditia ca toata Comanda sa fie returnata de Cumparator catre WAWA FRESH COSMETICS. Rambursarea se va face prin virament bancar in contul indicat de Cumparator in acest sens, in cel mai scurt timp, dar nu mai tarziu de 30 zile de la data la care Cumparatorul si-a exercitat dreptul de a obtine anularea Comenzii.

Daca Comanda nu este returnata integral sau daca ancheta nu releva nicio culpa exclusiva imputabila WAWA FRESH COSMETICS sau transportatorului, Cumparatorul nu va putea pretinde nici rambursarea sumelor achitate de el, nici o noua livrare a produselor comandate, cu exceptia cazului in care demonstreaza, prin orice mijloace, ca nu este responsabil de situatia creata.

 

Articolul 6 – Drepturile si termenele de retragere

 

6.1. Dreptul si termenul legal de retragere

6.1.1. Termenul exercitarii dreptului legal de retragere

In conformitate cu articolul 9, alin. (1) din  Ordonanta de Urgenta nr. 34/2014 privind drepturile consumatorilor in cadrul contractelor incheiate cu profesionistii, Cumparatorul are la dispozitie un termen de 14 (paisprezece) zile de la data la care Cumparatorul sau o parte terta, alta decat transportatorul, indicata de Cumparator, intra in posesia fizica a produselor, pentru a-si exercita dreptul legal de retragere, fara a fi obligat sa-si motiveze decizia. În conformitate cu politica Wawa Fresh Cosmetics, acest termen de excercitare al dreptului legal de retrage se modifică la 30 ( treizeci) zile de la data la care Cumparatorul sau o parte terta, alta decat transportatorul, indicata de Cumparator, intra in posesia fizica a produselor, pentru a-si exercita dreptul legal de retragere, fara a fi obligat sa-si motiveze decizia

6.1.2. Modalitatile de exercitare a dreptului legal de retragere

Cumparatorul sau, dupa caz, destinatarul Comenzii, pentru a-si exercita dreptul de retragere, trebuie sa informeze expres WAWA FRESH COSMETIC la urmatoarele date de contact: tel 0745 625 777 și/sau e-mail:office@wawacosmetics.ro, cu privire la decizia sa de a se retrage din prezentul contract.

Cumparatorul poate completa si transmite electronic de pe site-ul www.wawacosmetics.ro formularul standard de retragere pus la dispozitie. Daca Cumparatorul foloseste aceasta optiune, WAWA FRESH COSMETICS ii va transmite fara intarziere, pe un suport durabil, de exemplu prin e-mail, confirmarea de primire a cererii de retragere. Pentru a respecta termenul-limita de retragere este suficient ca Cumparatorul sa trimita comunicarea privind exercitarea dreptului de retragere inainte de expirarea perioadei de retragere. 

6.1.3 Consecintele exercitarii dreptului legal de retragere

In situatia in care produsele pot face obiectul dreptului legal de retragere, Cumparatorul care isi exercita dreptul de retragere in conditiile prevazute de prezentul articol cu privire la termenele si modalitatile de returnare a produselor, va putea obtine rambursarea contravalorii produselor returnate, precum si cheltuielile de expediere aferente Comenzii.

Cumparatorului sau destinatarului Comenzii care isi exercita dreptul legal de retragere in conditiile prevazute de prezentul articol cu privire la termenele si modalitatile de returnare a Produselor, i se vor rambursa toate sumele achitate catre WAWA FRESH COSMETICS cu titlu de plata pentru comanda cu privire la care s-a exercitat dreptul de retragere, cu exceptia costurilor livrarii, fara intarzieri nejustificate, si, in orice caz, nu mai tarziu de 30 (treizeci) zile de la data la care WAWA FRESH COSMETICS este corespunzator notificata cu privire la decizia de retragere din prezentul Contract.

In temeiul art. 13, alin. (2) din  Ordonanta de Urgenta nr. 34/2014 privind drepturile consumatorilor in cadrul contractelor incheiate cu profesionistii, Consumatorul intelege si isi da in mod expres consimtamantul ca rambursarea sumelor sa se efectueze exclusiv prin transfer bancar, sens in care se obliga sa furnizeze WAWA FRESH COSMETICS datele unui cont bancar pentru transferul sumelor.

In orice caz, Consumatorului nu i se vor percepe comisioane ca urmare a unei astfel de rambursari. WAWA FRESH COSMETICS are dreptul de a amana rambursarea pana la data la care primeste inapoi produsele. Produsele returnate vor fi expediate de Cumparator catre WAWA COSMETICS COSMETICS la adresa Bistrita, str.Valea Jelnei, nr.1, judetul Bistrita-Nasaud.

Cumparatorul este responsabil doar pentru diminuarea valorii produselor care rezulta din manipulari, altele decat cele necesare pentru determinarea naturii, calitatilor si functionarii produselor.


6.1.4. Cheltuieli

In conformitate cu articolul 14, alin. (2) din Ordonanta de Urgenta nr. 34/2014 privind drepturile consumatorilor in cadrul contractelor incheiate cu profesionistii, cheltuielile de returnare a produselor vor fi suportate de Cumparator. Prin exceptie, in cazurile de neconcordanta intre produsele livrate si Comanda cheltuielile de returnare vor fi suportate de WAWA FRESH COSMETICS. De asemenea, WAWA FRESH COSMETICS va suporta cheltuielile de returnare a produselor in cazul in care livrarea initiala a fost efectuata prin GLS curie, cu respectarea prevederilor art. 5.2.1. de mai sus. 

 

6.2. Modalitatile de exercitare a dreptului legal de retragere si a dreptului contractual de retragere

Cumparatorul sau, dupa caz, destinatarul Comenzii, pentru a-si exercita dreptul de retragere, trebuie sa informeze expres WAWA FRESH COSMETICS la urmatoarele date de contact: tel 0745625777 sau la adresa de email office@wawacosmetics.ro, cu privire la decizia sa de a se retrage din prezentul contract. Cumparatorul poate completa si transmite electronic de pe site-ul www.wawacosmetics.ro formularul standard de retragere pus la dispozitie sau orice alta declaratie neechivoca, folosirea formularului standard nefiind obligatorie. Daca insa Cumparatorul foloseste aceasta optiune, WAWA FRESH COSMETICS ii va transmite fara intarziere, pe un suport durabil, de exemplu prin e-mail, confirmarea de primire a cererii de retragere. Pentru a respecta termenul-limita de retragere este suficient ca Cumparatorul sa trimita comunicarea privind exercitarea dreptului de retragere inainte de expirarea perioadei de retragere. 

6.2.1. Dispozitii generale aplicabile returului produselor

Este obligatoriu ca produsele sa fie returnate catre WAWA FRESH COSMETICS cel mai tarziu, dupa caz, in termen de 30 (treizeci) de zile de la data la care Cumparatorul sau o parte terta, alta decat transportatorul, indicata de Cumparator, intra in posesia fizica a produselor. Retururile de produse trimise dupa expirarea acestui termen nu sunt acceptate.

In plus, produsele vor fi insotite de numarul de Comanda, mentionat fie pe formularul de reclamatii/ Retur, transmis impreuna cu produsele livrate, semnat de Cumparator sau destinatarul Comenzii, fie pe orice alt document. Cumparatorul si destinatarul Comenzii, daca acesta difera de Cumparator, sunt informati despre faptul ca utilizarea Formularului de reclamatii/ Retur faciliteaza prelucrarea returului de catre WAWA FRESH COSMETICS.

In situatia in care Cumparatorul a beneficiat pe Site de o oferta speciala, care ii permitea, in anumite conditii, sa achizitioneze unul sau mai multe produse ofertate in schimbul Comenzii sale sau sa beneficieze fara cost suplimentar de diferite esantioane promotionale, se va considera ca prin exercitarea dreptului sau de retragere acesta din urma nu mai este eligibil pentru a beneficia de respectiva oferta sau de respectivele esantioane. Cumparatorul va trebui sa restituie produsul (produsele) pe care doreste sa il/le returneze doar impreuna cu esantioanele primite respectiv produsul (produsele) achizitionate la oferta in schimbul Comenzii produsului/produselor returnat(e), astfel incat WAWA FRESH COSMETICS sa poata da curs cererii sale de retragere.

Cumparatorul va fi raspunzator pentru diminuarea valorii produselor rezultata din manipularea acestora, diferit de ceea ce este necesar pentru determinarea naturii, caracteristicilor si, dupa caz, a functionarii produselor. 

6.2.2. Returnarea coletului  prin curier

In plus fata de conditiile prevazute la articolul 6.2.1 din Termenii si Conditiile de Vanzare, Cumparatorul sau destinatarul Comenzii, care doreste sa-si exercite dreptul de retragere, legal sau contractual, returnand produsul prin curier/colet, trebuie sa urmeze instructiunile urmatoare:

- este obligatorie utilizarea ambalajului original pentru returnarea produsului (produselor) respectiv(e);

- trimiterea coletului prin serviciu de curierat la urmatoarea adresa Bistrita, Str.Valea Jelnei, nr.1, judetul Bistrita-Nasaud, tel. 0745625777 destinatar Wawa Fresh Cosmetics.

 Atunci cand Cumparatorul/destinatarul Comenzii nu demonstreaza ca a predat efectiv produsul unui transportator conform celor de mai sus, toate riscurile legate de returnarea produsului sunt in sarcina Cumparatorului sau a destinatarului Comenzii.

 

Articolul 7 – Garantii

 

Toate produsele comercializate pe Site beneficiaza de garantia legala de conformitate (astfel cum este definita de Legea 449/2003 privind vanzarea produselor si garantiile asociate acestora) care dau Cumparatorului posibilitatea sa returneze produsele defecte sau neconforme ce i-au fost livrate.

 

Articolul 8 - Drepturi de autor

 

Întregul conținut al site-ului www.wawacosmetics.ro este protejat conform legii dreptului de autor și legilor privind drepturile de proprietate intelectuală. Folosirea fără acordul scris al WAWA FRESH COSMETICS a oricăror elemente aparținând site-ului www.wawacosmetics.ro se pedepsește conform legilor în vigoare.

 WAWA FRESH COSMETICS îi conferă utilizatorului dreptul de a descărca informațiile de pe site doar în vederea folosului propriu, necomercial, cu condiția de a nu modifica simbolurile și textul cu privire la copyright și drepturile de autor.

 WAWA FRESH COSMETICS NU conferă dreptul utilizatorului de a modifica parțial sau integral site-ul web, de a reproduce parțial sau integral site-ul, de a copia, vinde sau exploata site-ul în orice altă manieră fără acordul societății. Clientul nu va modifica, copia, distribui, transmite, afișa, publica, reproduce, acorda licențe, crea produse derivate, transfera sau vinde orice fel de informație sau servicii obținute de pe sau prin intermediul acestui site web.

Vă aducem la cunoștință că WAWA FRESH COSMETICS este marcă înregistrată, în acest sens orice utilizare a mărcii fără acordul societății fiind pedepsită conform legii.

 

Articolul 9 - Informații, comunicări

 

Persoanele care acceseaza / viziteaza site-ul pot face comentarii si orice alte comunicari pe adresa de e-mail office@wawacosmetics.ro atata timp cat continutul acestora nu este ilegal, obscen, amenintator sau defaimator. Sunt incurajate comentariile si comunicarile care transmit idei, sugestii, intrebari, informatii cu privire la site, produsele si serviciile oferite prin intermediul site-ului.

In cazul in care vor fi transmise informatii, materiale, documente, prin orice metoda posibila incluzand e-mail, posta, fax, formulare online, se va considera ca utilizatorul confera catre WAWA FRESH COSMETICS dreptul nelimitat, gratuit, irevocabil de a utiliza, reproduce, modifica, adapta, de a distribui si prezenta aceste informatii prin orice mijloace.

 

Articolul 10 - Legea care guverneaza raporturile intre parti

 

Drepturile si obligatiile partilor, impuse de prezentul document, precum si toate efectele juridice pe care le produce acesta vor fi interpretate si guvernate de legea romana in vigoare. Orice litigiu care are ca obiect acest acord va fi adus spre solutionare in fata instantelor romanesti.