Pe bune? Top mituri despre produsele de ingrijire a pielii

Fiind inconjurati de atata informatie pe internet, este foarte probabil sa primim sute de sfaturi legate de ingrijirea tenului, doar uitandu-te pe social media sau in reviste. Surprinzator este faptul ca foarte multe teorii nu sunt foarte sigure sau chiar gresite. Ai auzit vreodata ca acneea rezulta in urma aplicarii machiajului pe ten sau daca produsul inteapa inseamna ca este bun? 

Dupa indelungi cercetari si testari, expertii WAWA au descoperit ce functioneaza si au distrus mituri legate de produsele de ingrijire a tenului. Iata 7 mituri distruse:

 

  1. Sapunul antibacterian mentine pielea mainilor curate

In mod normal, pielea mainilor ia contact cu diverse lucruri constant si este aproape imposibil sa fie complet lipsita de bacterii. Chiar expertii spun ca folosirea sapunului antibacterian pe termen lung poate duce la mai multe bacterii rezistente la antibiotice. Este suficient sa folosesti un sapun normal, bland cu pielea si cu ingrediente cat mai naturale. 

  1. Produsele hipoalergenice sunt bune pentru tenul sensibil

Cuvantul in sine “hipoalergenic” este mai mult o publicitate catre produsele care sunt mai putin probabile sa provoace reactii alergice. In fapt, nu exista niciun regulament concret care sa certifice daca un produs este hipoalergenic sau nu. Important pentru tenul sensibil este atentia catre ingrediente si evitarea celor acide, cu alcool sau parfum. 

  1. Machiajul provoaca acnee

Pana in prezent nu s-a efectuat nicio cercetare care sa indice faptul ca produsele de machiaj provoaca acnee, insa nerespectarea unei rutine corecta de demachiere poate duce la eruptii. 

  1. Produsele antirid trebuie sa contina elastina si colagen

Colagenul si elastina sunt ingredientele din produsele de ingrijire a pielii ce contribuie la regenerarea pielii, insa nu pot fuziona total in piele. Molecula de colagen, spre exemplu, de multe ori este prea mare pentru a patrunde in piele. Acesta este un hidratant foarte bun, excelent pentru piele, insa nu este unic sau singura optiune.

  1. Produsul este bun daca provoaca intepaturi?

De obicei cand aceste senzatii apar pe piele dupa folosirea unui produs, indica faptul ca tenul este agresat, nu ajutat. Senzatia de intepaturi/furnicaturi este de fapt doar pielea care raspunde la iritatii, iar produsele care provoaca aceasta senzatie pot deteriora procesul de vindecare a pielii.

  1. Tenul tau se adapteaza la produsele pe care le folosesti, dupa care nu mai au efect

Cum fructele si legumele sunt sanatoase pentru tine, raman si continua sa fie, chiar daca le mananci in fiecare zi. Acelasi lucru se aplica si in cazul tenului tau – atat timp cat aplici ceea ce este sanatos si benefic pielii, acesta ramane sanatos, bineinteles, evitand alte surse externe negative, cum ar fi expunerea la soare neprotejat.

  1. Cu cat e mai mare SPF-ul, cu atat mai bine

La un anumit nivel, un factor de protectie solara mai mare nu difera fata de unul cu SPF mai mic. In general, expertii recomanda utilizarea unui SPF de cel putin 30, care blocheaza 97% din radiadiile ultraviolet. 

Daca acest articol ti-a oferit o alta viziune asupra miturilor despre produsele de ingrijire a fetei, nu ezita sa o impartasesti cu noi. De asemenea, daca ai alte intrebari, expertii nostri sunt bucurosi sa te ajute.