7 ingrediente cosmetice pe care nu ar trebui sa le pui pe piele

Cum pielea este cel mai mare organ al corpului uman, este extrem de important sa fim atenti la ce punem pe ea. Peste 60% din ingredientele pe care le aplicam intra in piele, astfel ca produsele pe care le folosim afecteaza fie pozitiz, fie negativ.

Chiar daca cititul ingredientelor de pe ambalajele cosmetice nu este atat de usor, expertii nostri au intocmit o lista cu ingredient toxice de care e bine sa te feresti. Cu totii dorim sa hranim pielea, nu sa o intoxicam. Iata ingredientele pe care sa le eviti:

Parfumul sintetic

Aproape fiecare produs cosmetic, fie ca este vorba de o crema de fata sau o lotiune de corp, contine parfum. Producatorii nu sunt obligati sa afiseze reteta parfumului, iar acesta poate contine un cocktail de iritanti sau alergeni.

Aluminium

Se gaseste foarte des in produsele de ingrijire a corpului, in special la deodorante. Acest ingredient cosmetic este un metal toxic ce poate perturba functionarea sanatoasa a sistemului endocrin.

DEA (diethanolamine), MEA (Monoethanolamine) si TEA (triethanolamine)

Aceste ingrediente sunt niste lichide incolore, cu miros asemanator amoniacului, care se gasesc in produse care fac spuma (produse de curatare, sapunuri) sau in produse pentru par si protectii solare.

Parabeni (Methyl, Butyl, Ethyl, Propyl)
De multe ori nu sunt trecuti pe eticheta, ei fiind utilizati drept conservanti. Se pot gasi in majoritatea produselor de ingrijire a pielii, insa pot contribui la dezechilibre hormonale.

SODIUM LAURYL SULFATE (SLS) si SODIUM LAURETH SULFATE (SLES)

Aceste substante servesc ca agent de curatare si emulsionare, fiind gasite in produsele care fac spuma. Nu multi stiu, insa, ca aceste ingrediente pot provoca iritatii si raspandirea impuritatilor.

Glicolul din polietilena (PEG)

PEG este ultilizat in mai multe tipuri de produse de ingrijire a pielii, actionand ca susbtanta ce intareste, in special in lotiuni, sampon sau protective solara. Acest ingredient este contaminat cu oxid de etilena ce este cunoscut drept un cancerigen.

Triclosan

Acest agent antibacterian sintetic se gaseste de obicei in sapunuri, crema de ras, pasta de dinti. El poate perturba functia tiroidiana, ducand la intoxicarea organismului, provoaca dezechilibre hormonale si provoaca alergii.

Dupa o calatorie fascinanta in lumea ingredientelor cosmetic speram ca v-am starnit interesul ca la urmatoarea data cand mergeti la cumparaturi de produse de ingrijire a pielii, sa verificati cu atentie lista de ingrediente. Pielea ta merita sa fie rasfatara cu produse din ingrediente pure, organice si fara toxine care iti pot afecta sanatatea.

De asemenea, daca ai alte intrebari, expertii nostri sunt bucurosi sa te ajute.