Dieta provoacă acnee?

Această întrebare a fost dezbătută de zeci de ani. Citiți orice revistă pentru femei și există șanse mari să vedeți un articol despre acest subiect. Deși nu există nicio dovadă concludentă că dieta este un vinovat direct, toți indicatorii indică faptul că alimentele grase și dulci au cu siguranță un efect negativ asupra pielii, mai ales dacă sunteți predispus la acnee.

Există, de asemenea, anumite alimente care pretind că ajută la atenuarea problemelor legate de acnee. Adevărul este că sănătatea interioară vă afectează sănătatea exterioară. Mâncând alimente curate, nu veți introduce toxine în corpul vostru ... și acest lucru poate  să prevină și acneea.

Alimente de evitat:

Lactate

Un pahar mare de lapte rece vine împreună cu ceva bun - fursecurile și tortul cu ciocolată sunt doar două exemple și nici măcar să nu începem cu înghețata. Problema este că cea mai mare parte a laptelui pe care îl bem este de la vaci însărcinate, ale căror sisteme sunt pline cu hormoni.

Produsele lactate vă stimulează glandele și acesta este ultimul lucru de care are nevoie orice persoană cu acnee. Încercați să eliminați lactatele din dietă timp de 10 zile până la 2 săptămâni și vedeți dacă aceasta face o diferență vizibilă pentru pielea dumneavoastră.

 

Mâncarea prăjită, grasă

Hamburgerii cu brânză, pizza, puiul prăjit și toate acele fast-food-uri atât de delicioase, pur și simplu sunt pline cu ulei și grăsimi. Nu numai că provoacă în mod indirect acnee, dar aceste alimente stresează și sistemul tău ... și ghici ce? Da, stresul provoacă acnee.

Interesant este că, în comunitatea medicală, există specialiști care sunt convinși că vinovatul nu este grasimea. Aceștia susțin că de fapt,  carbohidrații foarte rafinați folosiți în toate aceste alimente sunt cei care provoacă adevăratul rău.

Carbohidrații se descompun foarte repede în zahăr. Nivelul de insulină crește brusc, corpul tău produce mai mult sebum și obții mai mulți pori înfundați. Oricum ar fi, este mai bine să evitați aceste alimente sau să le consumați doar ocazional.

Sucurile, smoothie-urile și cerealele

Acest lucru poate fi un șoc, deoarece majoritatea oamenilor sunt convinși că aceste alimente sunt bune pentru sănătate. În timp ce anumite sucuri de fructe, legume, leguminoase și nuci vă vor ajuta să reduceți acneea și să vă mențineți pielea sănătoasă, acestea trebuie consumate în forma lor naturală.

Evitați sucurile, smoothie-urile și cerealele procesate și preparate comercial care sunt adesea încărcate cu zahăr. Există o statistică conform căreia europeanul mediu consumă 22 de lingurițe de zahăr pe zi. 

Oamenii renunță în mod greșit la apa pentru sticla de suc fără să-și dea seama că și sucul procesat are mult zahăr. Fibra din fructe și legume se pierde în procesare.

Cel mai bine este să-ți iei propriul storcător sau să mănânci mai multe fructe și legume proaspete. Când vine vorba de cereale, există acum multe companii mici care fac combinații cu adevărat sănătoase, fără conservanți. 

Când luați masa, cel mai bun mod de a vă trata este să rămâneți cu apă plată. Apropo de apă, să ne uităm la câteva dintre alimentele și băuturile care vă ajută să luptați împotriva acneei.

Apa

Ce se întâmplă cu pielea ta când nu ai băut suficientă apă? Chiar și în zilele umede, poate deveni uscată, dacă nu faceți nimic în acest sens. Folosirea cremei hidratante ajută, dar ar trebui să crești și aportul de apă pentru a merge la rădăcina problemei.

Pielea este un organ vital pentru eliminarea deșeurilor. Dacă nu beți 8-10 pahare pe zi, deșeurile care în mod normal ar fi prelucrate prin ficat și rinichi, sunt deviate către piele. Acest lucru se încurcă cu pH-ul pielii și creează un mediu ideal pentru bacterii.

Avocado

Acest fruct cremos, aromat, este excelent pentru pielea ta. Avocado-urile sunt bogate atât în vitamine E, cât și în C, care sunt vitale pentru o bună sănătate a pielii. (Asigurați-vă că nu îl mâncați pe o bucată de pâine prăjită cu carbohidrați rafinați - pâinea integrală cu cereale este o alternativă excelentă).

Usturoiul

Usturoiul pare să apară în fiecare articol legat de sănătate și din motive întemeiate. Proprietățile sale antiinflamatorii sunt legendare. Acesta este un ingredient ușor de utilizat în dieta dvs., deoarece face ca orice să aibă un gust mai bun.

Folosiți-l la gătit și nu uitați să utilizați alternative la carbohidrații foarte rafinați.

Când încercați remedii naturale, este important să vă amintiți că nu există doi oameni la fel. Ceea ce funcționează pentru altcineva poate să nu aibă niciun beneficiu pentru tine. Continuați să citiți articole de sănătate de bună calitate și încercați diferite recomandări. În curând veți veni cu o serie de alimente și băuturi care vă vor face să arătați bine și să vă simțiți bine.