Gestionează-ți antrenamentele pentru a gestiona acneea

Ritmul de viață de astăzi ne cere să ne facem timp pentru exerciții fizice pentru a menține un nivel de bază de fitness și bunăstare. Acest lucru este și mai important dacă aveți o problemă cu acneea.

Este posibil ca dermatologul dvs. să vă fi spus că îmbunătățirea circulației are un impact semnificativ asupra acneei. Cu toate acestea, va trebui să vă gestionați bine antrenamentele. În caz contrar, exercițiile fizice pot duce uneori la apariția mai multor probleme cu pielea. Sfaturile de mai jos vă vor ajuta să evitați acest lucru.

Makeup

Niciodată, nu faceți sport cu machiaj. Mulți dintre noi ne bazăm pe sala de sport, mai ales în perioadele de vreme urâtă, când nu putem face mișcare în aer liber. Aceasta înseamnă să vă lăsați tenul fără machiaj și este de înțeles de ce unele femei pot fi foarte reticente în a face acest lucru.

Cu toate acestea, îndepărtarea machiajului înainte de antrenament este imperativă, deoarece machiajul înfundă porii. Transpirația este menită să îndepărteze deșeurile din pori, dar nu își poate face treaba dacă există un „blocaj”.

Deci, lasă-ți temerile deoparte și antrenează-te cu încredere fără machiaj știind că fiecare pas al exercițiului este spre un ten fără acnee.

Exerciții în aer liber

Zilele cu vreme frumoasă ne permit să schimbăm puțin regimul de exerciții. În locul benzii de alergat, puteți face o plimbare lungă și rapidă pe un traseu pitoresc. Dacă aveți un câine, puteți face drumeții cu el. Natura îți calmează mintea și asta va merge spre calmarea pielii tale.

Nu uitați niciodată să folosiți o cremă cu protecție solară bună. Majoritatea persoanelor cu piele sensibilă nu tolerează bine mărcile obișnuite de protecție solară. Asigurați-vă că protecția solară nu este parfumată.

Ținutele de antrenament

Orice iritație a pielii poate provoca o erupție, deci trebuie să evitați frecarea în timp ce vă antrenați. Asigurați-vă că hainele nu sunt prea strânse. S-ar putea să arate la modă, dar nu vă veți face favoruri.

Purtați fibre naturale, respirabile, cum ar fi bumbacul, special conceput pentru sport. Dacă mergeți cu bicicleta, veți dori să vă asigurați că se potrivește perfect casca - mișcarea ei poate provoca mai multe frecare.

Exercițiu atent (Mindful exercise)

Practicați cu atenție rutinele de antrenament alese, conștientizând accesoriile și împrejurimile. Făcând acest lucru, chiar dacă vă atingeți fața, mâinile vor fi cât mai curate posibil. Dacă faceți mișcare la sala de sport, ștergeți aparatele înainte de a le folosi.

Deși sălile de sport au o politică standard conform căreia aparatele trebuie șterse după utilizare, nu veți ști niciodată dacă utilizatorul a făcut-o înainte.

Acordați atenție curățeniei genții de gimnastică. Nu puteți controla mediul în interiorul dulapurilor din vestiare, așa că asigurați-vă că vă curățați geanta de gimnastică (interior și exterior) după 3-4 antrenamente. Ar fi recomandat să folosiți o geantă de pânză pe care o puteți arunca în mașina de spălat din când în când.

Același lucru este valabil și pentru salteluța dvs. de yoga. După antrenament, covorașul vine în contact cu corpul și cu podeaua. Este recomandat fie șterș înainte și după fiecare curs.

Experții nu au ajuns la o concluzie ce tip de exerciții fizice este mai benefic pentru persoanele predispuse la acnee. Unii susțin antrenamentele intensive pentru că ajută să circule cu adevărat sângele. Ideea este că sângele transportă oxigenul în celulele tale și transpirația spală deșeurile.

Alți experți susțin că exercițiile precum yoga și Pilates sunt mai bune. Aceste stiluri de antrenament te întind, îți întind mușchii și te ajută să te relaxezi și să calmezi mintea, alungă anxietatea și acest lucru va reduce șansele de a face erupții legate de stres.

Urmați sfaturile de mai sus și faceți exerciții cu regularitate. În afară că veți ține acneea la distanță, exercițiile fizice vor întări corpul, te vor ajuta cu gestionarea greutății și îți vor oferi silueta pe care ai dorit-o întotdeauna.