Controlul acneei! Este sau nu așa simplu?

Nu se poate nega faptul că viața este plină de suișuri și coborâșuri. De fapt, este condimentată cu situații stresante și neprevăzute. Primul pas pentru a depăși stresul care apare din aceste evenimente este să accepți că așa stau lucrurile. Toți trecem prin așa ceva.

Cercetările au arătat că există o legătură între stres și acnee. Dacă aveți o erupție de acnee după o săptămână dură, ultimul lucru pe care doriți să-l faceți este să vă stresați și din cauza aceasta. Va fi un ciclu vicios, fără niciun scop.

Deci, cum ieși din această buclă nebună?

Opriți consumul alimentelor in exces pe bază de stres

Primul lucru pe care îl facem majoritatea dintre noi sub stres este să punem mâna pe o pungă de chipsuri sau o cutie cu înghețată. Ce ușurare vine după ce am terminat cu mâncarea nesănătoasă (junk food)!

Din păcate, alinarea este doar temporară. Pentru a cita o replică din Greys Anatomy: This food has no food.”.

După ce aceste alimente sunt procesate de sistemul dvs., vor rămâne și mai multe deșeuri care trebuie eliminate. Pielea își asumă o mare parte din această responsabilitate și, dacă aveți deja porii înfundați, deșeurile se blochează în pori, provocând acnee.

Tot zahărul rafinat din sistemul dumneavoastră va provoca inflamații și va crește problemele. Fiți atenți la ceea ce mâncați atunci când sunteți într-o perioadă stresantă.

Puteți face acest lucru ținând un jurnal alimentar cinstit fără încetare. Există aplicații în acest sens.

După ce vedeți - în scris - că ați mâncat 5 cutii de înghețată în aceeași săptămână, probabil că vă va șoca și vă va determina să alegeți ceva mai sănătos.

De asemenea, tindem să ne placă alimentele crocante deoarece, crocantul este egal cu proaspăt. Dacă aceasta este slăbiciunea ta, mergi la magazinul tău de alimente sănătoase și caută biscuiți integrali, chipsuri de legume coapte sau nuci mixte.

Este vital să păstrați mâncarea la îndemână, astfel încât să fie chiar acolo când sunteți stresați. Dacă nu sunteți pregătiți, veți compune orice scuze (oricât de ciudat ar fi) pentru a merge să căutați mâncare ... și asta va avea un preț mare.

Trebuie să dormi suficient

Când sunteți într-o perioadă stresantă, producția de cortizol din organism (cunoscută și sub numele de hormonul stresului) intră în exces. Lipsa somnului face ca organismul să producă și mai mult cortizol și prea mult din acesta poate provoca o erupție.

Acest hormon este, de asemenea, responsabil pentru răspunsul de luptă sau fugă, care poate apărea dacă există suficiente nopți lipsite de somn. Asta se traduce prin faptul că ești prea conectat ca să te culci și prea obosit pentru a face ceva a doua zi.

Lucrurile se acumulează și apare din nou anxietatea. Există doar câteva lucruri mai stresante decât acesta.

Dacă sunteți deja în acest moment, va trebui să vă exersați răbdarea cu voi înșivă. Obiceiul a fost deja încorporat în tine și va dura ceva timp pentru a se dezrădăcina.

Începe să te culci mai devreme. Nu este nevoie să fii drastic - începe cu doar 10 minute mai devreme decât de obicei. Nu contează la ce oră adormi la început. Doar prindeți obiceiul de a fi în pat mai devreme decât de obicei.

Odată ce începeți să adormiți cu 10 minute mai devreme, încercați să adăugați încă 10 minute. Continuați să faceți acest lucru până când veți dormi aproximativ 7-8 ore pe noapte.

Evitați toate ecranele electronice cu cel puțin o jumătate de oră înainte de a vă culca. Poate părea relaxant să joci un joc pe tabletă sau să discuți cu prietenii, dar ecranul este de fapt foarte stimulant.

Gestionează-ți anxietatea

Gestionarea anxietății, a stresului și a furiei sună ușor până când începeți să practicați metodele prescrise. Ceea ce nu subliniază majoritatea susținătorilor unor astfel de tehnici este că trebuie mai întâi trebuie să stăpânești răbdarea și iertarea de sine.

Probabil că nu veți reuși de la prima încercare. Este posibil să dureze și 50 de încercări înainte de a începe să vă liniștiți, dar fiecare încercare este cu un pas mai aproape de liniștea interioară.

Meditația este adesea recomandată ca o metodă eficientă de a scăpa de stres ... și totuși, este practicată rar. Majoritatea oamenilor se luptă să-și controleze gândurile. Înțelegeți că acest lucru este perfect natural.

Încercarea de a o opri provoacă doar mai multă anxietate, așa că lasă gândurile să vină și încearcă să le observi ca un spectator lipsit de pasiune. Începeți cu doar 30 de secunde pe zi. Când te simți confortabil cu asta, mărește-l cu încă 10-20 de secunde ... și așa mai departe.

Puteți utiliza și meditația ghidată la început - de fapt, acest lucru este foarte recomandat. Există multe aplicații pe care le puteți folosi. Continuă să încerci până găsești una care ți se potrivește.

O altă modalitate de a reduce stresul, anxietatea și furia este deconectarea. Lumea noastră de astăzi este interconectată - ajungem să vorbim cu cei dragi oriunde, oricând și aproape fără costuri.

Dar nu e ok să fi supra-conectat. Șefii și colegii nu au întotdeauna limite atunci când vine vorba de trimiterea de e-mailuri sau mesaje text. Adesea, dacă au o noapte nedormită, vor coresponda cu tine, presupunând că telefonul tău este pe silențios.

Chiar dacă telefonul tău este într-adevăr pe silențios, este posibil să te ridici în toiul nopții pentru a folosi toaleta. Și să recunoaștem - probabil că vă veți verifica și telefonul și veți găsi mesaje care vă vor accentua stresul.

Există o singură modalitate de a rezolva acest lucru: puneți telefonul într-o altă cameră când vă culcați. Nu ar trebui să fie ceasul deșteptător până când somnul tău nu a fost reglat.

Dacă primiți un mesaj care vă înfurie atât de tare încât nu puteți dormi (am fost cu toții acolo), nu răspundeți imediat. Există mari șanse să regretați totul dimineața.

În schimb, redactează un răspuns. Scoate-l de pe piept și du-te înapoi la somn fără a-l trimite. Veți fi uimiți cât de benefic este acest lucru.

 

În final, ar trebuie să fie foarte puține lucruri care să ne streseze. Ai ajuns la acest punct din viața ta pentru că ai rezolvat - într-un fel sau altul - fiecare problemă pe care ai întâmpinat-o.

 

Ai încredere în tine și stresează-te mai puțin. Când străluciți în interior, pielea dvs. va străluci în exterior.