Vergeturile, un cosmar de care sa uiti!

Adevarul crunt este ca orice femeie are sanse sa faca vergeturi. Sunt cicatrici ce apar pe piele, in prima faza rosiatice si, pe masura ce timpul trece, sunt tot mai deschise la culoare. Sunt acestea permanente? Ai sanse sa le micsorezi? In mod cert te poti stradui sa le eviti, iar pentru asta iti vom oferi si un aliat pe masura si anume produsele antivergeturi.

Sa facem cunostinta cu unul din cosmarurile femeilor - vergeturile!

Vergeturile apar atunci cand pielea este intinsa, sub presiune maxima sau se micsoreza brusc. Intalnim acest fenomen mai ales in cazul celor care au fluctuatii de greutate, celor care urmeaza diete ce duc la scadere brusca in greutate sau nu asociaza dieta cu sportul si ingrijirea complexa a pielii. In mod cert am auzit despre femeile care au vergeturi in timpul sarcinii.

Ce se intampla si nu este vizibil ochilor - pielea resimte un stres. Aceasta contine fibre de colagen, cele care sunt responsabile cu mentinerea pielii ferme. De asemenea, elastina, dupa cum ii spune si numele, este responsabila cu cat este de elastica pielea. Fibrele se rup, apar acele cicatrici de care nu mai scapi cu una cu doua.

Nu da vina pe varsta! Pot sa apara oricand, chiar si in tinerete. O astfel de situatie este intalnita si in randul barbatilor, insa femeile au predispozitie mai mare de a avea vergeturi.

Ce poti face

Vergeturile pot fi eficient diminuate. Invata sa faci diferenta intre ele. Mai multe sanse de a trata sunt in prima faza, cand vergeturile sunt roz, rosiatice pana la violet. Acestea sunt recent aparute. In faza in care acestea sunt striatii albe, sunt in faza lor matura.

Dedicam acestor probleme de piele o categorie speciala. Meet your ally! Este vorba despre un complex ritual de ingrijire antivergeturi. Din acesta, un produs este vedeta si anume Brazilian Body No Stretch Marks. Pentru ca cine nu viseaza la un trup de brazilianca si cu zero vergeturi?

Cu ce te ajuta? Un astfel de produse contine unturi și uleiuri antiinflamatoare, imbogatite cu substante nutritive si benefice care vor stimula productia de colagen și elastină. Adica te ajuta sa mentii pielea cat mai elastica. Vezi aici crema.

Extra tip:

  • Sunt de evitat dietele drastice.
  • Consuma alimente bogate in vitamina A si C.
  • Tine controlul greutatii tale.
  • Mai bine sa previi, decat sa tratezi. Asadar hidrateaza pielea constant, zi de zi.