Tenul deshidratat sau prea uscat - iată cum îl ajuți

 

 

Te uiți în oglindă și parcă nu te recunoști. Ai pielea atât de uscată și pare îmbătrânită. Asta adună câțiva ani chipului tău. Sezonul rece nu este nicidecum prielnic, ci dimpotrivă, sunt cu atât mai multe șanse să ai tenul mai uscat și mai deshidratat din cauza condițiilor climatice de iarnă. Cum îți ajuți tenul?

 

În timp ce tenul deshidratat este doar o condiție de moment, tenul uscat implică și porii dilatați, iar semnele comune ale celor două situații se referă la:

 

  • Ten sensibil.
  • Riduri superficiale. Parcă ieri nu le aveai, de când și de unde au apărut acestea?
  • Piele ce se descuamează în anumite porțiuni.

 

Deși sunt câteva aspecte comune aici, există și câteva diferențe. În cazul pielii deshidratate, în cazurile avansate, vorbim și despre puncte mici și albe, fără por deschis la suprafață. Se vede diferit, se simte diferit la atingere, nu este fină. Însă, spre deosebire de tenul uscat, în cazul celui deshidratat rezultatele de îmbunătățire și corecție sunt mai rapide. Atenție! Pielea uscată este mai fragilă!

 

Ce poți să faci pentru tenul tău uscat sau deshidratat

 

# Refacerea filmului hidrolipidic al pielii

 

Adică alege cosmeticele potrivite. Inclusiv demachierea trebuie să fie blândă. Descoperă gama noastră specială de tratamente pentru ten uscat!

 

# Acizii grași sunt importanți în viața ta

 

Include în dieta ta acizi grași esențiali, precum Omega 3. Motivul este simplu și anume are relevanță în ceea ce privește compoziția lipidelor de pe suprafața pielii.

 

# Ține pasul cu hidratarea

 

Hidratează din interior și apoi la exterior, cu produse cosmetice potrivite. De acestea din urmă ne ocupăm noi: descoperă cremele hidratante și nu numai. În general cremele pentru hidratare în cazul pielii uscate ar trebui aplicate cu mai mare frecvență. Iar un extra tip este să o aplicați pe tenul încă umed!

 

Iată rutina ta zilnică de îngrijire a tenului uscat

 

  1. Curăță tenul, de două ori pe zi. Evită produsele pe bază de spumă, căci acestea pot accelera evaporarea apei din epidermă.
  2. Exfoliază de două ori pe săptămână. Vei ajuta astfel pielea să își crească permeabilitatea și să producă ceramide, ceea ce reface filmul hidrolipidic.
  3. Aplică crema bogat hidratantă, iar la final de zi acea cremă de noapte, formulă specială care să te ajute să refaci bariera de protejare a pielii, chiar și pe timp de noapte.

 

 

Te așteptăm în pagina oficială wawacosmetics.net cu gama largă de produse eficiente!