„Am încercat totul pentru a scăpa de hiperpigmentare”. Iată ce a funcționat:
Sunt un mare fan al îngrijirii pielii, dar hiperpigmentarea nu a fost tocmai ceva ce aș fi putut controla. Această situație s-a schimbat atunci când am început să folosesc un proces simplu în cinci pași care a ajutat la estomparea petelor întunecate de pe fața și la uniformizarea tenului meu. Rezultatele au fost atât de bune încât acum nu-mi pot imagina de ce am așteptat atât de mult!
Ce este hiperpigmentarea?
Hiperpigmentarea este o afecțiune în care pielea produce prea multă melanină. Este cauzată de o varietate de factori, inclusiv expunerea la soare, modificări hormonale și diverse traume ale pielii. Tratamentul pentru hiperpigmentare poate varia ca durată în funcție de cauza și vechimea petelor. Opțiunile includ tratamente topice, cu ingrediente precum, acid retinoic (RA), acid azelaic (AZA) acid kojic sau glicolic; terapii cu laser cum ar fi fototermoliza fracționată (FPL); peelinguri chimice.
După multe încercări și erori, am găsit un proces în 5 pași care a funcționat. Iată ce am făcut:
Acesta este ceea ce a funcționat pentru mine, dar nu îți pot promite că va funcționa pentru tine. Pielea fiecăruia este diferită și hiperpigmentarea are atât de multe cauze. Ceea ce funcționează pentru o persoană poate să nu funcționeze pentru alta. Dacă ești interesată să încerci procesul meu în 5 pași, iată ce e de făcut: Curăță tenul cu un produs de curățare delicat precum 30S Lifting& Firming Souffle Demachiant
Aplică Loțiunea Exfoliantă Dermasolutions cu acid glicolic, Acid Azelaic și vitamina C, pentru o piele curată, detoxifiată și perfect exfoliată. Acest lucru permite ingredientelor active să pătrundă profund și să acționeze 100%
Utilizează un ser concentrat împotriva petelor pigmentare. Eu recomand ”DermaSolutions Booster Pete/Pistrui/Melasmă/Urme post-acneice Vitamina C 10% + Acid Glicolic 6% + Acid azelaic 3% pentru că menține pielea clară, strălucitoare și are rol depigmentant.
Pentru intensificarea efectului de iluminare și înalbire eu am folosit crema de noapte depigmentata Dermasolutions Whiteing Cellular Night Cream.
Dimineața hidratează-ți tenul cu o cremă hidratantă ușoară, cum ar fi crema cu protecție solară, hidratantă, iluminatoare, antiage și antiimperfecțiuni- nu va încărca porii (cum o fac unele creme mai grele), dar nici nu îți va lăsa fața deloc grasă! Se simte ușoră ca aerul proaspăt atunci când este aplicată și este perfectă înainte de aplicarea machiajului!
Pasul unu:
Evită lumina directă a soarelui. Primul pas pentru prevenirea hiperpigmentării este evitarea expunerii la soare. Ar trebui să utilizezi o protecție solară cu SPF de 35 sau mai mare în timpul zilei și ar trebui să o aplici în fiecare dimineață înainte de a ieși afară, indiferent de perioada din an.
Pasul doi:
Alege crema de protecție solară potrivită! În primul rând, alege un produs cu un SPF de 35 sau mai mare. Cremele de protecție solară cu SPF ridicat reduc riscul de arsuri solare, cancer de piele, și ajută la prevenirea hiperpigmentării. Apoi, alege o formulă care blochează atât razele UVA, cât și razele UVB - acest lucru te asigură că pielea primește o protecție completă împotriva tuturor razelor dăunătoare care pot provoca hiperpigmentarea.
Pasul trei:
Exfoliază tenul! Rutina mea de exfoliere cu acizi a fost de fapt incredibil de importantă pentru hiperpigmentarea pe care o aveam. Pe lângă folosirea unui acid blând, cum ar fi acidul glicolic sau lactic, la două zile, urmam și un program de exfoliere care includea exfoliant AHA. După ce am intrat în duș, mi-am aplicat un strat subțire de produs AHA pe toată fața și l-am lăsat să stea timp de cinci minute înainte de a mă clăti cu apă caldă. Am făcut asta o dată la două nopți (dacă ai pielea sensibilă sau ești predispusă la roșeață, începe prin a face acest lucru o dată pe săptămână) pentru a îndepărta celulele moarte de la suprafață și a dezvălui o piele mai strălucitoare.
Pasul patru:
Utilizează un ser eficient pentru a estompa petele existente. Există două ingrediente pe care ar trebui să le folosești pentru asta: Vitamina C, care acționează prin ”împrăștierea” depozitelor de melanină existente și împiedică formarea altora noi. Vitamina C ajută, de asemenea, la exfolierea pielii și la îmbunătățirea funcției sale de barieră împotriva daunelor UV și a poluării. Acidul azelaic, ajuta la uniformizarea pielii, acționează pentru luminozitatea pielii, reduce aspectul petelor, revitalizează pielea ternă și oferă un ten radiant.
Pasul cinci: uniformizați suprafața pielii cu microneedling
Dacă aveți hiperpigmentare, este posibil să fi luat în considerare peelingurile chimice sau microdermabraziunea pentru a ajuta la uniformizarea suprafeței pielii. Peelingurile chimice sunt mai agresive, prin faptul că produc o exfoliere profundă, pot fi dureroase și pot provoca roșeață după aceea. Microdermabraziunea este mai puțin intensă decât peeling-ul chimic, dar totuși îndepărtează unele straturi de celule moarte ale pielii. Deasemenea, nu este la fel de eficientă în tratarea hiperpigmentării, deoarece nu acționează la fel de profund ca un peeeling chimic. Microneedling, în schimb, se poate face acasă sau într-un salon. Constă în folosirea unor ace minuscule care perforează pielea, astfel încât să poată absorbi mai bine produsele și tenul să se regenereze mai repede!
Poate dura câteva luni pentru a vedea rezultate, dar merită!
Poate dura de la câteva săptămâni la câteva luni pentru a vedea rezultatele. Va trebui să ai răbdare și să rămâi constantă cu rutina. Dacă o soluție nu funcționează pentru tine, nu renunța! Nu îți pierde speranța dacă nu vezi rezultate chiar la început. Răbdarea este esențială atunci când vine vorba de obținerea unui ten curat!
Concluzie
Există o mulțime de moduri de a trata hiperpigmentarea, dar cel mai bun lucru de făcut este să găsești o rutină care să funcționeze pentru tine și să rămâi cu ea. Poate dura câteva săptămâni sau luni pentru a vedea rezultatele, dar odată ce acestea apar, te vei simți atât de bine! Cel mai important lucru este să ai răbdare cu tine și să nu renunți dacă ceva nu funcționează imediat - acest proces necesită timp!