Probleme de pigmentare? Afla daca iti apartin

Oricat de mult ne-am dori sa avem un ten impecabil, ne lovim de diversi factori care se pun in calea dorintelor noastre: expunerea indelungata la soare, ingrijirea necorespunzatoare a tenului sau altele.

Hiperpigmentarea (PIH) si eritemul postinflamator (PIE) pot fi destul de greu de distins si identificat. Astazi vrem sa va aducem un ghid rapid si simplu, astfel incat sa puteti afla cu siguranta daca aveti probleme de pigmentare.

 

Sa aprofundam PIH...

Hiperpigmentarea sau hiperpigmentarea postinflamatorie este rezultatul mai multor factori de la varsta, sex, ingrijire a pielii, stil de viata, genetica si multe altele, dar din fericire se poate preveni si este reversibila. Daca ati avut vreodata acnee (pentru 90% din populatie, acneea este normala) stiti foarte bine ca daca nu ati avut grija de pielea dumneavoastra in zilele urmatoare, ati dezvoltat un semn intunecat pe piele - fie maroniu, purpuriu, fie rosiatic inchis in culoare. Aceasta este hiperpigmentarea. Expunerea la soare este principalul vinovat aici: razele UVA si UVB patrund adanc in piele - mai ales daca pielea este neprotejata - si pur si simplu incep sa descompuna colagenul si pigmentul in piele. Pielea reactioneaza si doreste sa se apere, astfel incat incepe sa produca pigmenti pentru a se feri de mai multe daune provocate de soare, rezultand astfel pete intunecate sau PIH.

 

Cum se previne?

Vitamina C si retinolii, precum si un SPF puternic sunt cei mai buni prieteni atunci cand vine vorba de PIH. Asigurati-va ca utilizati un ser cu vitamina C cu un SPF in timpul zilei, deoarece acestea se ajuta reciproc - vitamina C mareste eficacitatea SPF-ului si prelungeste efectul sau de protectie asupra pielii.

Daca doriti sa utilizati un retinol, asigurati-va ca utilizati crema SPF in fiecare zi, indiferent de vreme, si utilizati-l numai noaptea, deoarece folosirea retinolului va poate face pielea si mai sensibila la soare. De ce sa-l folosesti atunci? Retinolul este un ingredient cu o eficacitate dovedita impotriva imbatranirii in multe studii clinice si asigura faptul ca va intoarce ceasul inapoi pentru pielea ta. Daca nu ati folosit niciodata un retinol sau un ser de vitamina C inainte, va recomandam sa incercati uimitorul nostru ser Boost, care este puternic, dar suficient de bland fata de piele pentru a va proteja impotriva daunelor provocate de soare, PIH si imbatranire, precum si de alte probleme, cum ar fi pielea cu textura si hiperpigmentata.

 

Sa facem cunostinta cu PIE...

PIE sau eritemul postinflamator este un rezultat al afectarii pielii, similar cu momentul in care capilarele pielii tale se rup sau si se transforma in acele vene mici rosiatice si purpurii. Acest lucru se intampla, de obicei, din cauza ruperii sau neglijarii pielii, a tratamentelor cosmetice dure sau a deteriorarii mecanice, cum ar fi semnele ramase dupa vanatai, cupiri sau perforarii sau chiar rezultate ale acneei care se afla adanc sub piele si nu s-a vindecat corespunzator. Dar sa nu va faceti griji, este si ea reversibila.

 

 

Cum se previne?

Acest lucru va poate surprinde, dar acest fenomen este tratabil intr-un mod foarte diferit de PIH. Protectia solara este de asemenea necesara in acest caz pentru ca PIE sa nu se transforme in PIH (foarte probabil daca nu utilizati protectie solara). Tratament? Hidratare - si nu vorbim aici numai cele 8 pahare de apa zilnice. Pielea ta are nevoie de ajutorul tau. Ingrediente precum acidul hialuronic si glicerina sunt umectanti puternici care retin 1000x greutatea lor in apa! 

 

 

 

Concluzii?

Folositi SPF in mod regulat, deoarece acest lucru va preveni majoritatea daunelor cu care ne confruntam in fiecare zi. Incorporati in rutina dvs. un ser ce contine vitamina C sau un ser cu acid hialuronic - veti vedea rezultate aproape imediat. Pielea dvs. se va simti plina si moale, dar nu grasa, si se va regenera mult mai repede. Serul va va ajuta  suplimentar si cu orice probleme de rugozitate si va va imbunatatii textura pielii. Ca intotdeauna, va multumim pentru lectura, lasati-ne un mesaj in comentarii daca aveti intrebari si asigurati-va ca ati citit si cele mai recente articole de pe blogul nostru!