Controlați-vă acneea: faceți acum aceste 4 modificări rapide ale stilului de viață

Cei care au trăit cu acnee pentru o perioadă semnificativă de timp știu cât de afectată poate fi stima de sine. Din fericire, există schimbări majore - dar simple - ale stilului de viață pe care le puteți face imediat pentru a minimiza această problemă.

Produse parfumate

În primul rând, uitați-vă la articolele de îngrijire a pielii pe care le aveți pe raft. Dacă aveți un produs parfumat (în afară de uleiurile esențiale de înaltă calitate), scăpați imediat de el. Substanțele chimice pe care producătorii le folosesc pentru a crea parfumul vă vor irita și mai mult pielea sensibilă.

Nu limitați această practică la produsele de îngrijire a pielii. Verifică-ți crema, șamponul și balsamul și orice altceva care ajunge în contact cu fața.

Nu vă atingenți fața

Mulți oameni își ating fața de mai multe ori pe zi, fără măcar să observe că o fac. Poate fi în timpul unei conversații animate, ștergându-vă fruntea cu dosul mâinii sau doar aplecându-vă în palmă la masă. Dar ce legătură are asta cu acneea?

Imaginați-vă la mall. Atingeți suprafețe, cum ar fi butoanele liftului, balustradele scărilor rulante și mânerele ușii. Folosiți bancomatul, carduri de credit și ghișeele pentru plăți.

Toate acestea au un lucru în comun. Sunt folosite în fiecare zi de toată lumea. Dacă nu trăiești o viață complet izolată, nu există nici o modalitate de a evita acest lucru. Deci, este bine să nu îți atingi fața după aceea.

Acesta este un punct extrem de important și adesea trecut cu vederea. Numărul de bacterii care trăiesc pe aceste obiecte vă vor înfunda porii și vor provoaca infecții. Asta dacă vă atingeți în mod repetat fața.

Deci, cum oprești acest obicei?

O modalitate poate fi să-ți pictezi una dintre unghii de altă culoare. În acest fel, când ridicați mâna, veți avea un memento atractiv (și eficient) pentru a opri obiceiul. 

Bărbații ar putea folosi o brățară de piele. Ai nevoie doar de ceva mic pentru a-ți întrerupe tiparul obișnuit. Faceți acest lucru suficient și memoria musculară se va schimba mult mai repede.

Telefonul este o altă problemă

Telefonul dvs. mobil este un alt element de zi cu zi care intră în contact strâns cu fața și mâinile. Soluția este extrem de simplă. Dacă nu aveți o folie de protecție pe ecran, cumpărați una acum și lipiți-o pe ecranul telefonului. 

Apoi, cumpărați-vă șervețele pentru lentile - tipul de șervețele umede pe care oamenii le folosesc pentru ochelari.

Nu uitați să le cumpărați fără parfum. Curățați ecranul telefonului o dată pe zi și veți pune o suprafață mai sigură pe obraz de fiecare dată când efectuați sau primiți un apel.

Dușul 

Dacă ați avut acnee, este posibil să fi fost sfătuiți să faceți mișcare regulată pentru a vă îmbunătăți circulația. Probabil ți s-a spus, de asemenea, să faci duș imediat după antrenament.

Este posibil ca acest lucru să nu fie întotdeauna posibil - de exemplu, pot fi ocupate dușuri la sala de sport. De asemenea, dușul în timp ce corpul dvs. încă transpira poate duce uneori la probleme fungice ale pielii.

Puteți evita cu ușurință această problemă. În timp ce aștepți să faci duș, spală-ți mai întâi fața. Luați cu voi toate produsele de îngrijire a pielii, astfel încât, chiar dacă aveți nevoie să mergeți acasă la duș, puteți folosi rapid chiuveta pentru a vă curăța, tonifica și calma pielea. După ce ați făcut acest lucru, faceți duș cât mai curând posibil.

 

Sfaturile de mai sus se nasc din epoca noastră ultra-modernă, unde mall-urile sunt obișnuite ca loc de întâlnire și telefoanele sunt indispensabile. În timp ce înțelepciunea tradițională în ceea ce privește controlul acneei este încă valabilă, uităm adesea că stilul de viață se schimbă rapid. Managementul nostru pentru orice problemă de sănătate trebuie să adapteze la aceste modificări pentru a rămâne eficiente.